Avicii

Avicii

Despre artist

Avicii, pe numele său real Tim Bergling, s-a născut în naul 1989. Timp de 2 ani, în 2012 și 2013, a ocupat locul 3 într-un top al DJ din toata lumea.

Primul său single a aparut în anul 2010, într-o colaborare cu un alt deejay – John Dahlback. A scos numeroase hituri, printre care „Wake Me Up”, „Levels” și „Addicted To You”.

Deejayul a concertat în Romania, la festivalul de muzică Untold.

A avut câteva pauze: în 2014 – a anulat concerte, fiindcă a declarat ca nu se refăcuse după operația de apendicită, iar în 2015 a declerat ca avut nevoie de o nouă pauză.

Avicii, în ciuda succesului său pe plan internațional, decide să nu mai apare pe scenă, deoarece dorește să facă „mai multe” lucruri in viață. Le mulțumește faniilor pentru susținerea sa în muzică, în final.

Avicii a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri, 20 aprilie 2018. „Anunţăm cu profundă tristeţe pierderea lui Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. El a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri, 20 aprilie. Familia este devastată şi cerem tuturor să arate respect în aceste momente dificile. Nu vor mai fi făcute alte comentarii”, a fost anunţul făcut de reprezentantul artistului.

Muzică