„Avengers: Infinity War”, de Anthony şi Joe Russo, a debutat cu încasări de 250 de milioane de dolari şi este filmul care a generat cele mai mari încasări în primul weekend pe marile ecrane nord-americane.

El a depăşit „Star Wars: The Force Awankens”, care, în 2015, a generat încasări de 248 de milioane de dolari în weekendul de debut, potrivit News.ro.

„Avengers: Infinity War” se alătură astfel producţiilor „The Force Awakens”, „Star Wars: The Last Jedi”, „Jurassic World” , The Avengers” şi „Black Panther” ca unul dintre cele şase lungmetraje care au înregistrat încasări de peste 200 de milioane de dolari în weekendul de debut.

El este filmul Marvel cu cele mai mari încasări în primul weekend, depăşind originalul „The Avengers”, care a generat 207,4 milioane de dolari la debut.

În filmul care îi are în distribuţie pe Chadwick Boseman, Scarlett Johansson şi Chris Hemsworth „răzbunătorii” şi aliaţii lor trebuie să fie gata să sacrifice tot pentru a încerca să îl înfrângă pe Thanos înainte ca el să provoace distrugerea universului.

La nivel global, lungmetrajul a generat încasări de 630 de milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.